Hakkında

“İki kere iki nasıl dörtse, ben de o kadar akılcıyımdır.”

Cahit ARF

Bilimdili.com ülkemizde ve dünyada geliştirilmekte ve keşfedilmekte olan yeni bilgilerin toplumumuza aktarılması, ülkemizde bilime olan ilginin arttırılması için 2016 yılında kurulmuş bir internet yayıncısıdır.

İçeriğimiz temel olarak doğa bilimleri, sosyal bilimler ve formal bilimler üzerine kurgulanmıştır. Bu bağlamda öne çıkan bilim haberleri, makaleler, köşe yazıları ve belgeseller bulunacaktır.

Bilimdili.com ailesi olarak bizler, bilim tutkunu bir grup arkadaş olarak bu işe başladık. Amacımız bilgiyi paylaşarak çoğaltmak, sizlerle birlikte öğrenmeye devam etmek, gelişimlere katkıda bulunmak ve bilim dili ile bilim dışı olanı birbirinden ayırmaktır.

Yazılarımız arasında “Albert Aynştayn” gibi sözcükler gördüğünüzde lütfen şaşırmayınız. Çünkü bizler yazıldığı gibi okunan bir dilde okuduğumuz gibi de yazmayı tercih ediyoruz. Nitekim hangi dili konuşursanız konuşun, dünyada inceleyeceğiniz tüm yayın organlarında her milletin kendi okuyabildiği gibi yazdığını görürsünüz. Bizler toplumda insan ayırt etmeksizin her kesime seslendiğimizden bu konuda ısrarla okunduğu gibi yazmaya devam edeceğiz. Dilimiz batılı dillerden geri olmadığı gibi kadim bir dünya dilidir. Bu nedenle onu korumak ve bilim için çalışmasını sağlamak en temel görevimizdir.

19 Eylül 2016’dan bu yana yayın hayatını sürdüren Bilimdili, bugün dünyanın dört bir yanından yazar kadrosuna iyedir. Çalıştaylar ve konferanslarla takipçileri ile buluşan topluluğumuz 2019 yılı itibariyle yoluna dernek olarak devam etmektedir.

Basında Biz;

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/altay-halklari-ve-turkcenin-yasi-konusunda-calistay-182442h.htm
https://odatv.com/turkce-bir-bilim-dilidir-2301181200.html
http://www.hurriyetdailynews.com/workshop-organized-on-altaic-languages-126178
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/908903/Arkeolojiden_Sumerolojiye.html