Yapay Zeka

Yapay zeka işine 200 milyon dolar yatırım

Teknoloji devlerinin yapay zeka yarışında milyar dolarlık harcamalar birbirini izliyor. Şimdi de IBM, yeni yatırımını açıkladı

IBM, yapay zeka servisi Watson için ayırdığı 3 milyar dolarlık yatırım planının 200 milyon dolarını, Watson’ın dünya merkezi olan Berlin’deki kampüsüne yönlendirdi. IBM’in açıklamasına göre, bu yatırım Avrupa’da bu alanda yapılan en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Watson’ın yapay zeka teknolojileri sayesinde dünyadaki her şeyi internete bağlamayı mümkün kılacaklarının altını çizen IBM, 200 milyon dolarlık yatırımın Berlin’de yapay zeka hakkında araştırma yapan binlerce mühendis, araştırmacı ve iş adamının ihtiyaç duyduğu laboratuvarları geliştirmek için kullanılacağını da vurguluyor.

IBM özellikle Alman otomotiv endüstrisi ile yakın temas halinde bulunuyor ve otomobil üreticilerine yapay zeka teknolojileri sağlamak üzere önemli anlaşmalar yapmış durumda. Bu çalışmaların sonunda ise Alman otomobil devlerinin sürücüsüz otomobillerinin ortaya çıkması bekleniyor. Elbette aynı teknolojiler Alman endüstrisindeki diğer alanlarda da kullanılacak. IBM’in ortaklık yaptığı Alman endüstri tedarikçisi Schaeffler aynı zamanda, trenlere ve rüzgar tribünlerine de, kendi durumlarını kontrol edebilecekleri Watson tabanlı yapay zeka teknolojileri adapte edebilecek.

ABD’li teknoloji devi ayrıca, Watson tabanlı dijital para servisinin de hazır olduğunu ve kurumsal müşterilerinin bu servis üzerinden alışveriş edebileceklerini de duyurdu. Böylece IBM, Bitcoin gibi dijital para birimlerine rakip bir dijital para birimini hayata geçirmiş oldu.

Yapay zeka yarışında, Google Şirket içinde farklı projelerde çalışan 5000 yazılım ve bilgisayar mühendisini yeniden organize eden yazılım devi böylece 5000 kişilik dev bir yapay zeka ekibine sahip oldu. Bu yeni adım, Microsoft’un yapay zeka konusuna ne kadar çok önem verdiğinin de ispatı.

 

Google’in yapay zeka için son çalışmaları öğrenmek için tıklayın..

Yapay Zeka konusu ile okumanız gereken ve olayların nasıl geliştiğini ögrenmek için Bilimdili.comyazarlarımızdan Adem Işıkdere‘nin yazısını öneririz.

 

 

İçerikler