TEKNOLOJİ

“Teknolojide Yeni Trendler” İstanbul Bilişim Kongresinde

“Teknolojide Yeni Trendler” temalı 10. İstanbul Bilişim Kongresi 21 Aralık 2016 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapılacaktır.

“Teknolojide Yeni Trendler” temalı 10. İstanbul Bilişim Kongresi 21 Aralık 2016 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde  yapılacaktır.

Kadir Has Üniversitesi ile düzenlediğimiz “10. İstanbul Bilişim Kongresi” ile Türkiye’nin Bilişim Toplumu olma yolundaki katkılarımıza devam etmekteyiz.

İstanbul Bilişim Kongresi;  her yıl pekçok kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşlarınca desteklenmektedir.

Kongrede, günümüzde kurumları değişime zorlayan ve hayatı kolaylaştıran bilgi teknolojileri trendleri ve gelecekte e-Dönüşümü etkileyecek gelecek teknolojiler üzerinde çalışmalar yapılacaktır.

Kongredeki başlıca konular; 

  • IoT (Endüstri 4.0)
  • Büyük Veri’ ve Bilginin Gücü
  • Yapay Zeka
  • Giyilebilir Teknolojiler
  • RFID Teknolojileri
  • Gelecekte Siber Güvenlik (Veri Güvenliği, Veri Kurtarma)
  • 3D Yazıcılar
  • Biyoteknoloji
  • Siber anatomi
  • Artırılmış ve Sanal Gerçeklik

 

Kayıt olmak için tıklayın..

 

KONUŞMACILAR

prof-dr-alper-cihan

Prof. Dr. Alper CİHAN

04 Nisan 1967 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra; 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki eğitimine başladı. 1990 yılında Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak ilk görev yeri olan Kahramanmaraş Devlet Hastanesinin Acil servisinde 3 yıl pratisyen hekim olarak çalıştı. 1993 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi anabilim dalında ihtisasına başladı. 1998 yılında Tıpta uzmanlık tezini “Deneysel karaciğer travmasında antifibrinolitik tedavi ile medikal hemostaz” konusunda yaparak uzmanlığını alıp Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında Yardımcı Doç. Dr. Ünvanı da almaya hak kazandı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de kuruluş aşamasında birçok görev aldı ve 7 yıl burada çalıştı.
2005 yılında genel cerrahi alanında Doçent doktor ünvanını kazandıktan sonra 2006 yılında Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Genel Cerrahi Klinik Şefi olarak atandı. Bunun yanında Ameliyathane Sorumluluğu görevini de başarıyla yerine getirdi. Aynı yıl içerisinde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurucu başhekim olarak göreve getirildi. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki temel vizyonu, Hastaların, çalışanların ve kamu idaresinin koşulsuz memnuniyeti olmuş ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmüştür. Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ki faaliyetleri Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesini Avrupa Standartlarının üzerine çıkarmayı başarmış ve 2010 yılında şimdiki görev yeri olan İstanbul Üniversitesine atanmıştır.Evli ve 2 çocuk babasıdır.


prof-dr-turker-kilic

Prof. Dr. Türker KILIÇ

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan ve Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde çalışan Prof. Dr. Türker Kılıç, özellikle beyin damar hastalıkları ve beyin tümörleri alanlarında çalışmakta ve kurucusu olduğu Nöroşirürji Araştırma Merkezinin başkanlığını yürütmektedir.
1966 Bursa doğumlu olan Dr. Kılıç, tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde 1991 yılında, uzmanlık eğitimini Marmara Üniversitesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda (Yönetici: Prof Dr M Necmettin Pamir) 1997’de tamamlamıştır.

Harvard Üniversitesi Brigham and Women’s Hospital ve Dana-Farber Kanser Enstitüsü’ndeki Nöroonkoloji üst-ihtisasını (Yöneticiler: Prof.Dr Peter Black, Prof Dr Charles Stiles) Aralık 1998’de, Anatomi Doktorası’nı Marmara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı’nda (Yönetici: Prof Dr Safiye Çavdar) Şubat 2000’de tamamlamıştır.
Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) 2007)’de seçilen Dr. Kılıç, tıp fakültesi öğrencisi iken Uluslararası Tıp Fakülteleri Öğrencileri (MISC) Araştırma Ödülü ve Hacettepe Üniversitesi Üstün Başarı Ödülü’nü almıştır.
Dr. Türker Kılıç, Avrupa Nöroşirürji Yeterliliğini 1997’de almış ve 1992 yılında Almanya’da transcranial doppler ultrasonography temel ve klinik eğitimini, 1995 yılında İsveç’te Gamma-Knife ışın cerrahisi eğitimini tamamlamıştır.
Bilimsel araştırmaları, 1999 yılında Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (EANS) “En Değerli Araştırma Ödülü”ne, 2001’de Amerika Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (AANS) “Nöroonkoloji Genç Araştırmacı Ödülü” ne layık görülmüştür.
Dr. Kılıç, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından 2000 yılında “Araştırmaya En Fazla Teşvik Eden Öğretim Üyesi” seçilmiştir. Yine 2000’de Türkiye Beyin Araştırmaları Derneği, Bilimsel Araştırma Ödülünü, 2001’de ve 2002’de Türk Nöroşirürji Derneği Bilimsel Araştırma Ödüllerini kazanmış ve 2002-2005 yılları arasında TÜBA-GEBİP bursuna (Yönetici: Prof Dr Yücel Kanpolat) layık görülmüştür.
Bilimsel çalışmaları, 2005 yılında Amerika Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (AANS) En Değerli ABD-dışı Bilimsel Çalışma Ödülünü kazanmıştır. Dr Kılıç, 1997-1998 yıllarında Harvard Üniversitesi’nde beyin kanserlerinden olan astrositomlar konusunda çalışmış ve halen üzerinde çalıştığı bir molekülün astrositomlarda etkinliğini ispatlayan deneylerini sorumlu araştırmacı olarak yapmıştır. Bu araştırmanın 2000 yılında yayınlanması üzerine NIH onayı alınarak başlanan klinik araştırmaların sonunda üzerinde çalışılan molekül ilaç haline (Glivec) gelmiş ve günümüzde bazı beyin kanserlerinin tedavisinde kullanılır olmuştur.


 

prof-dr-orhan-babuccu

Prof. Dr. Orhan BABUCÇU

27 Mart 1967 Erdek doğumlu olan Prof. Babucçu, liseye kadar eğitimini Erdek’te tamamladı. Kabataş Erkek Lisesi’ni kazanarak İstanbul’a geldi ve 1984 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi mezunu olarak aynı yıl Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.
Tıp eğitimini tamamladıktan sonra 1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünde ihtisasa başladı ve 1999’da alanında uzman oldu. Aynı yıl Amerika’da Cleveland Klinik’te araştırmacı olarak göreve başladı ve mikrocerrahi üzerine eğitim aldı. Amerika’daki eğitimi ve görevini tamamladıktan sonra Türkiye’de tıp alanında çalışmalarını devam ettirmek üzere ülkesine dönüş yaptı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Plastik Cerrahi Bölümü’nü kurdu ve 12 yıl boyunca kurucu bölüm başkanlığını yaptı. 2005 yılında doçentliğini, 2010 yılında profesörlüğünü almış olan Babucçu, 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başladı. 2013-2014 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi AD’da bölüm başkanlığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Orhan Babucçu 2014 yılı itibari ile Bahçeşehir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görevlendirilmiştir.
Prof. Dr. Orhan Babucçu’nun ulusal ve uluslararası pek çok dernek üyeliği vardır. Mesleki ilgi alanları meme cerrahisi, vücut şekillendirme, genital estetik, iyileşmeyen yaralar, deri kanserleri ve ameliyat olmuş burunlardır.
Evli ve iki çocuğu olan Prof. Dr. Babucçu’nun başlıca ilgi alanları, öncelikle ailesi, kitapları ve doğa sporlarıdır.


ahmet-tosunoglu

Ahmet TOSUNOĞLU

Türkiye Bilişim Derneği
İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimine Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü MBA Programı’nda devam etmektedir. 1990-1992 yılları arasında Grolier Hachette A.Ş.’de Bilgisayar Programcısı olarak çalıştı. 1992–2004 yıllarında Alemdar Holding A.Ş.’de sırasıyla Sistem Analisti, Proje Yöneticisi ve Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yaptı. 2004–2008 yılları arasında Uzman Bilgi Teknolojileri Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şirketi’nde Genel Müdürlük görevini yürüttü.
2008-2009 yılları arasında Alemdar Holding A.Ş.’de IT Koordinatörü görevini sürdürürken aynı zamanda Kartal Belediyesi’nde IT’den sorumlu Başkan Danışmanı olarak görev yaptı.
2000-2001 Eğitim Döneminde Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Ayrıca bu dönem içerisinde Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Danışma Kurulu üyeliğinde bulundu. 2009-2015 tarihleri arasında İGDAŞ İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.’de Bilgi Sistemleri Müdürü olarak görev yaptı.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçisi olan Ahmet Tosunoğlu halen Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve ATASAY Kuyumculuk San. ve Tic. A.Ş.’de Bilgi Sistemleri Direktörü olarak görev yapmaktadır.


       i-ilker-tabakİ. İlker TABAK

İ. İlker Tabak İzmir’de doğmuştur. 1982’de İzmir Atatürk Lisesi Fen Kolu’nu, 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü’nü; 2005 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 1995 yılında Bilişim A.Ş.’ye katıldı.

Tabak, meslek yaşamı boyunca yazılım uzmanı ve proje yöneticisi olarak Bilişim A.Ş.’de aralarında ülkemizin önemli e-Devlet projelerinin de bulunduğu, başarıyla tamamlanan çok sayıda projenin yönetiminde yer aldı. Halen Bilişim A.Ş.’de yönetici olarak görev yapan İlker Tabak, birçok bilişim projesinde görev almıştır.

İ. İlker Tabak, Türkiye Bilişim Derneği (TBD), TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) üyesi, Türkiye Bilişim Vakfi (TBV) kurucu üyesidir. Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği (2007-2008) ve Hacettepe Mezunlar Derneği (HUMED) Yönetim Kurulu Üyeliği de (2009-2013) yapmıştır.

İ. İlker Tabak, TBD Yönetim Kurulları’nda 19. Dönemden itibaren (Kasım 1992) Üye, Genel Yazman ve 2. Başkan olarak görev yapmıştır. TBD Ankara Şubesi Başkanlığı da yapan İ. İlker Tabak (2011-2013), TBD çatısı altında mesleki konularda çeşitli çalışma gruplarında görev almıştır. Mesleki bildiri ve yayınlarının yanı sıra, Yayın Kurulu Üyesi ve editörlerinden biri olduğu TBD Bilişim Dergisi’nde SİMGE adlı köşesinde düzenli olarak yazılar yazmakta olan Tabak, halen TBD Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir (2015-…).


aykut-seyrek

Aykut SEYREK

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Teknolojik Grup Yöneticisi ve Moderatörü

Bayrampaşa İTO Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümünde lise öğrenimini 1996 yılında tamamlamıştır. Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği, 2000 yılı Lisans mezunudur. 2013 yılında Gaziantep Hasan Kalyoncu(Gazikent) Üniversitesi SBE, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.
2000-2004 yılları arasında ilk atama yeri olan Çanakkale Gökçeada Endüstri Meslek Lisesinde Bilgisayar Öğretmeni ve Bilgisayar Bölüm Şefi olarak görev yapmıştır. 2003-2004 yıllarında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gökçeada Meslek Yüksek Okulunda bilgisayar dersleri vermiştir. 2004 yılında İstanbul Bayrampaşa İTO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne tayini çıkmıştır. 11 yıl burada görev yaptıktan sonra, 2015 yılında İstanbul Bağcılar Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tayini çıkmıştır. Halen bu okulda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Ağ Sistemleri Atölye Şefi olarak görev yapmaktadır.
Görev yaptığı Bayrampaşa İTO Meslek Lisesinde Stratejik Plan hazırlama ve Toplam Kalite Yönetimi konularında çeşitli çalışmalar yapmıştır.
2008 yılında Cisco Networking Academy CCNA eğitimlerini tamamlayarak Cisco Netacad CCNA Eğitmeni ünvanını almıştır. 2014 yılında da Cisco ITQ(Instructor Trainer Qualification) sınavını başarıyla geçerek Eğitmen Eğiticisi ünvanını almıştır.
2012-2013 yılları arasında proje koordinatörü olarak Leonardo da Vinci-Vetpro projesi kapsamında bir AB projesi yöneterek, AB projesi deneyimine sahip olmuştur. Bu vesileyle birçok AB ülkesini ziyaret ederek network eğitimi ve eğitim sistemleri konusunda çalışmalar yapmıştır.
2011 yılında, ICT sektöründen 2900+ üyesi bulunan Teknolojik Grup adlı oluşumla tanışmış, bu oluşumda çeşitli faaliyetlere katılmıştır. Şuan Teknolojik Grup adlı oluşumun yöneticisi ve moderatörüdür, Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği görevinin yanında 3 yıldır da bu görevi sürdürmektedir.
Aynı zamanda TBD Kobilişim çalışma kurulu üyeliği görevini yürütmekte bunun yanında, birçok fuar ve etkinliklerin organizasyonlarında görev almakta ve de birkaç bilişim teknolojileri firmasında danışmanlık görevlerini sürdürmektedir.
1977 İstanbul doğumludur ve evlidir. Aslen memleketi Kırklareli’dir.


serdar-gurbuz

Serdar Gürbüz

Türk Hava Yolları’nda Dijital İnovasyon biriminin yöneticiliğini yapan Serdar Gürbüz, yeni teknolojiler ve iş fikirlerinin keşfedilmesi, yenilikçi teknoloji projeleri ile müşteri deneyiminin iyileştirilmesi, operasyon maliyetlerinin azaltılması ve yeni gelir alanlarının oluşturulmasından, teknoloji ve girişimcilik ekosistemindeki paydaşlarla iş birliklerinin kurulması ve yönetilmesinden sorumludur.

Daha önce Turkcell’de yeni iş geliştirme ve inovasyon konularında çalışmış, 2 yıl boyunca yüzden fazla mezunu olan bir kurum içi girişimcilik programının tasarlanması ve yürütülmesinde görev almıştır. Ayrıca ürün yönetimi, web ve ödeme teknolojileri, proje yönetimi ve iş analizi konularında da tecrübesi vardır.

Türkiye’nin ilk kurum destekli kitle fonlama sitesi olan arikovani.com’un kurucularındandır.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2008 yılında mezun olmuştur. Teknolojinin gerçek dünya sorunlarının çözümü için uygulanması konusunda bir tutkusu vardır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

İçerikler

Haber Gözcüsü

Yorumla

Yorum yazmak için buraya tıklayın...