Duyurular Endüstri

Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı Duyurusu

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı aşağıda belirtilen bilgi ve koşullar çerçevesinde 23 Haziran 2021 tarihi itibarıyla açılmıştır.

İzleyen dönemde açılması planlanan diğer çağrılar hakkındaki bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru için tıklayınız.

 

  • Başvuru Yeri

    1. Başvurular, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı web sitesinde bulunan Program Portalı uygulaması üzerinden çevrim içi olarak alınacaktır.

  • Başvuru Aşamaları

    2. Başvurular, duyuru ekinde yer alan çağrı takvimi dâhilinde ön başvuru ve kesin başvuru aşamalarının tamamlanması suretiyle alınacaktır. Çağrı takviminde yer alan bitiş tarihleri, ilgili gün sonunu (23:59) kapsamaktadır.

  • Başvuru Sahibi, Yetkilendirme, Ar-Ge Yüklenicisi ve Paydaşa İlişkin Koşullar

    3. Çağrı kapsamında sadece Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri başvuruda bulunabilecektir.

    4. Başvuru işlemleri Program Portalı üzerinden, firmalar adına yetkilendirilmiş gerçek kişiler tarafından yürütülecektir. Gerçek kişilerin firmalar adına yetkilendirme işlemleri, 31/5/2018 tarihli ve 30437 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yatırım Teşvik Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yürütülmesine İlişkin Yetkilendirme Tebliğinin 5 inci maddesinde sayılan ve örneği Program Portalı’nın Dokümanlar sayfasında bulunan yetkilendirme belgeleri esas alınarak yürütülecektir.

    İbrazı zorunlu yetkilendirme belgelerinin ıslak imzalı suretleri oluşturulduktan sonra bu belgelerin elektronik olarak taranmış hallerinin, başvuru sahibine ait geçerli bir e-imza sertifikasıyla girişi yapılmış, KEP adresleri üzerinden Bakanlığın ilgili birimi olan Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğüne ait “sanayiveteknolojibakanligi.tesvikuygulama@hs01.kep.tr” KEP adresine iletilmesi gerekmektedir. Yetkilendirme usulüne dair detaylı açıklamaya bağlantı aracılığıyla ulaşılabilir.

    Ön başvurunun onaylanabilmesi için yetkilendirme işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir. E-TUYS sisteminde ilgili firma adına süresi devam eden yetkilendirmesi bulunan gerçek kişilerin ayrıca yetkilendirme işlemi yapması gerekmemektedir.

    5. Yatırım projesinin TÜBİTAK desteklerine konu olabilecek faaliyetleri içeren Ar-Ge kısmı için yatırımcı, Ar-Ge faaliyetlerinin tamamını veya bir kısmını yürütmek üzere bir veya daha fazla Ar-Ge yüklenicisiyle ortaklı Ar-Ge projesi sunabilir. Ar-Ge faaliyetlerinin tamamını başvuru sahibi firma dışındaki bir veya daha fazla Ar-Ge yüklenicisi gerçekleştirecekse; projenin Ar-Ge kısmı, Ar-Ge yüklenicileri tarafından ortaklı Ar-Ge projesi olarak hazırlanabilir. Projenin Ar-Ge faaliyetleri haricindeki üretime yönelik yatırım faaliyetlerini yatırımcının yürütmesi gerekmekte olup projeye ilişkin Bakanlığın muhatabı yatırımcıdır.

    6. Bir veya daha fazla Ar-Ge yüklenicisiyle ortaklı Ar-Ge yapmayı öngören yatırım projeleri için, her bir Ar-Ge yüklenicisi adına Ar-Ge başvuru formlarını tamamlayacak gerçek kişinin/kişilerin de 4 üncü maddede sayılan usulle, ilgili Ar-Ge yüklenicisi adına yetkilendirmesinin yapılmış olması gerekir. Ön başvurunun onaylanabilmesi için Ar-Ge yüklenicileri adına yapılması gereken yetkilendirme işlemlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir.

    7. Program kapsamında desteklerden yararlanacak yatırımcının, ürün hakkında teknik yönlendirme kapasitesi bulunan ve/veya ürünü satın alma talebine sahip olan bir veya daha fazla proje paydaşı ile iş birliği yapması beklenir. Başvuru sahibi, proje paydaşının temel ürünü satın almaya ilişkin iradesi ve niyetini belirttiği niyet mektubunu veya paydaş ile imzaladıkları uzlaşı protokolünü, kesin başvuru aşamasında Program Portalı’na yükleyebilir. Bu belgeleri sunamayanlar ise, proje paydaşının sağlayacağı katkıya dair destekleyici sair bilgi ve belgeleri de kesin başvuru esnasında Program Portalı’na yükleyebilir.

  • Yatırım Projesine İlişkin Asgari Koşullar

    8. Çağrı kapsamında, sadece duyuru ekinde yer alan Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı Kapsamındaki Öncelikli Ürün Listesi’nde yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodlarına sahip ve/veya ürün veya üretim teknolojisi açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlere ilişkin yatırım projeleri için başvuruda bulunulabilir. Ürün listesinde yer alan GTİP kodları 2019 yılı tanımına göre belirlenmiş olup, güncellenen kodlar için 2019 yılı eşleniği dikkate alınacaktır.

    9. Çağrı kapsamında başvurusu yapılan yatırım projelerinin büyüklüğü (proje kapsamında öngörülen Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamalarının toplam tutarı) 10 Milyon TL’den az olamaz.

  • Ön Başvuru ve Ön Değerlendirme

    10. Başvurusu yapılan yatırım projeleri için Ar-Ge ihtiyacı bulunması durumunda, TÜBİTAK desteklerine konu olabilecek faaliyetleri içeren Ar-Ge kısmına ilişkin temel bilgilerin de ön başvuru kapsamında sunulması gerekmekte olup, projenin Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım süreçleri bir bütün olarak, ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

    11. Ön başvuru süreci içerisinde sunulan bilgilerin incelenmesi neticesinde, bu duyuru metninin 3, 8, 9 ve 10 uncu maddelerinde yer alan koşulların sağlanmadığının anlaşıldığı durumda başvuru sahibine eksikliklerin giderilmesi için bilgilendirme yapılacaktır. Eksikliklerini, bildirilen süre içerisinde tamamlamayan başvuru sahiplerinin ön başvuruları onaylanmayacak olup başvuru sahipleri kesin başvuruda bulunma hakkını kaybedecektir. Ön değerlendirme neticesinde ön başvurusu uygun görülen başvuru sahipleri, kesin başvuru aşamasına devam edebilecektir.

  • Kesin Başvuru Koşul ve Aşamaları

    12. Kesin başvuru süresi içerisinde, Ar-Ge desteği talep eden firmaların ilgili TÜBİTAK destek programı kapsamında Ar-Ge sürecine ilişkin Ar-Ge destek formlarını, Program Portalı üzerinden yapılan yönlendirmeyle eksiksiz olarak tamamlamaları gerekmektedir. Projelerin Ar-Ge kısmı için öngörülen tamamlama süresi 36 aydan fazla olamaz. TÜBİTAK destek programına ilişkin esaslar, Program Portalının dokümanlar sayfasında yer almaktadır.

    13. Kesin başvuru süresi içerisinde, KOBİ vasfı taşıyan ve KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen firmaların, üretime yönelik yatırım süreci faaliyetlerinin net olarak ayrıştırılabilen ve ilgili mevzuat kapsamında desteğe konu edilebilecek kısmı için KOBİ destek formlarını, Program Portalı üzerinden yapılacak yönlendirmeyle eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir. Yatırım projesinin KOSGEB desteklerinden yararlanması talep edilen kısmı için öngörülen tamamlama süresi 8 ila 36 ay arasında olmak zorundadır. KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı’na ilişkin esaslar, Program Portalının dokümanlar sayfasında yer almaktadır.

    14. Üretime yönelik yatırım süreci faaliyetlerinin KOSGEB tarafından desteklenmeyecek olan kısmı için firmalar, 2012/3305 sayılı Karar hükümleri çerçevesinde Stratejik Yatırımların Teşviki uygulaması kapsamında veya 50 Milyon TL ve üzerinde sabit yatırım tutarına sahip projeler için 2016/9495 sayılı Karar hükümleri çerçevesinde Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında teşvik belgesi düzenlenmesi için talepte bulunabilecektir. Kesin başvuru süresi içerisinde yatırım teşvik belgesi kapsamında desteklenmesi talep edilen faaliyetlere ve talep edilen desteklere ilişkin bilgilerin Program Portalına girilmesi gerekmektedir.

    15. Bu duyuru metninin 12, 13 ve 14 üncü maddeleri kapsamında talep edilen bütün destekler ve ilgili tüm proje faaliyetlerini kapsayacak şekilde çağrı duyurusunun ilgili dokümanlar bölümünde yer alan formatta, Proje Fizibilitesi’nin ve Fizibilite Veri Dosyası’nın kesin başvuru süresi içerisinde elektronik ortamda Program Portalı’na yüklenmesi gerekmektedir. Proje Fizibilitesi ve Fizibilite Veri Dosyası’nın Program Portalı’nın Dokümanlar sayfasındaki rehberler dikkate alınarak hazırlanması gerekmektedir. Proje kapsamında bir veya daha fazla Ar-Ge yüklenicisiyle iş birliği yapılması durumunda, kesin başvuru aşamasında, başvuru sahibiyle Ar-Ge yüklenicileri arasında imzalanmış Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Paylaşımı Protokolü’nün de elektronik ortamda Program Portalı’na yüklenmesi zorunludur.

  • Bağımsız Değerlendirme Raporu

    16. Kesin başvurunun tamamlanmasını müteakiben detaylı değerlendirme süreçleri başlatılacaktır. Değerlendirme faaliyetlerine devam edilebilmesi için Bakanlık tarafından atanan yetkilendirilmiş bağımsız danışmanlık firmasınca hazırlanacak Bağımsız Değerlendirme Raporu’nun çağrı takviminde öngörülen süre içerisinde elektronik ortamda Program Portalı’na yüklenmesi gerekmektedir. Bağımsız Değerlendirme Raporu’nun hazırlanması sürecinde yetkilendirilmiş danışmanlık firmasıyla sözleşme imzalamayan ve/veya gerekli iş birliğini yapmadığı tespit edilen yatırımcıların proje başvuruları reddedilmiş kabul edilerek değerlendirme dışı bırakılacaktır.

    17. Bağımsız Değerlendirme Raporu için, bağımsız danışmanlık hizmet bedeli, yatırımcının KOBİ olması durumunda 35.960 TL + KDV, büyük ölçekli işletme olması durumundaysa 50.950 TL + KDV’dir. Bu bedel yatırımcı tarafından ödenir. Başvuru kapsamında Bağımsız Değerlendirme Raporu’nun Program Portalı’na yüklendiğinin kendisine bildirilmesini müteakiben yatırımcı, 7 gün içerisinde ataması yapılan bağımsız danışmanlık firmasına danışmanlık hizmet bedelini öder. Söz konusu ödemenin süresinde yapılmaması halinde proje başvurusu reddedilmiş kabul edilerek, başvuru değerlendirme dışı bırakılacaktır.

  • Değerlendirme Sürecinde Çağrıya Uygun Olmadığı Tespit Edilen Başvurular

    18. Yatırım projelerinin, Komite değerlendirmesine sunulması öncesinde yapılan detaylı incelemelerde, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Uygulama Esasları Tebliği ve/veya çağrı planında yer alan koşulları sağlayamadığı tespit edilen başvurular, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü (Genel Müdürlük) tarafından değerlendirme dışı bırakılır. Genel Müdürlük tarafından bu madde hükümlerine göre projesi değerlendirme dışı bırakılan başvuru sahipleri, kararın kendilerine tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde Genel Müdürlüğe itirazda bulunabilir. Bu kapsamda yapılan itirazlar, Genel Müdürlük tarafından değerlendirilerek karara bağlanır.

  • Program Komitesi Değerlendirmesi

    19. Detaylı incelemenin tamamlanmasını müteakiben çağrı kapsamındaki yatırım projeleri Program Komitesi değerlendirmesine sunulacaktır.

    20. Değerlendirme sürecinde, başvuru sahibi ile proje paydaşı arasındaki iş birliği, Komitenin değerlendirmesinde bir puanlama kriteri olarak dikkate alınır. Komite, projenin paydaş eşliğinde yürütülmesi koşulu ile destek kararı verebilir. Bu durumda, başvuru sahibinin proje kapsamında belirlediği paydaş(lar) ile aralarındaki iş birliğine dair uzlaşı protokolü ve paydaş beyan formu sunması gerekir.

  • Diğer Hususlar

    21. Öngörülen başvuru ve değerlendirme süreleri ihtiyaç duyulması halinde, ilgili sürenin bitiminden önce çağrı duyurusu sayfasında ilan edilmek suretiyle uzatılabilecektir.

    22. Çağrı sürecinde ve desteklerin sağlanması sürecinde kullanılacak form ve formatlar çağrı duyurusunun ilgili dokümanlar bölümünde yer almaktadır.

 

Çağrı duyurusunu doküman olarak indirmek için tıklayınız.

 

Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı Takvimi

 

Ön Başvuru Başlangıç Tarihi23 Haziran 2021 Çarşamba
Ön Başvuru Bitiş Tarihi1 Ağustos 2021 Pazar
Ön Değerlendirme Bitiş Tarihi11 Ağustos 2021 Çarşamba
Kesin Başvuru Bitiş Tarihi31 Ağustos 2021 Salı
Bağımsız Değerlendirme Raporunun Yüklenmesi İçin Son Tarih29 Eylül 2021 Çarşamba

 

Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı Ürün Listesi

 

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) Kodlarına Göre Ürünler

#GTİP KoduGTİP Tanımı
1250300100000Ham veya rafine edilmemiş kükürt
2251990100011Magnezyum oksit; saf
3251990100012Magnezyum oksit; saf olmayan
4261710000000Antimuan cevherleri ve zenginleştirilmiş antimuan cevherleri
5380190001000Metalo; grafitik bileşikler halindeki karbonlar/diğerleri
6380190009000Esası hamur, blok, levha/diğer yarı; mamul grafit/diğer karbon olan müstahzarlar
7740311001000Rafine edilmiş elektrolitik bakırdan katotlar ve katot parçaları
8740311009000Rafine edilmiş diğer bakırdan katotlar ve katot parçaları
9740710000013Rafine edilmiş bakırdan çubuklar
10740911000014Rafine edilmiş bakırdan şeritler; rulo
11741110100000Rafine edilmiş bakırdan düz olan ince ve kalın borular
12741991009000Bakırdan döküm, kalıba dökülmüş, presle şekillendirilmiş veya dövülmüş diğer eşya
13750210001000Mond ve alaşımsız katot nikel
14750890009019Nikelden diğer eşya
15760612110000Aluminyum alaşımlarından içecek kutularının gövdelerinin imalinde kull. sac, levha şerit; kare/dikdörtgen,kalınlık>0.2mm
16760612990000Aluminyum alaşımlarından sac, levha şerit; kare/digdörtgen, kalınlık >= 6mm
17760719900000Aluminyumdan yapraklar ve şeritler; mesnetsiz, 0.021mm <=kalın < 0,2 mm
18780110000000Rafine edilmiş kurşun
19780199900000İşlenmemiş diğer kurşun
20790111001011İşlenmemiş elektrolitik olan külçe çinko; ağırlık = >% 99, 99
21790112101011İşlenmemiş elektrolitik olan külçe çinko; %99, 95=<ağırlık <% 99, 99
22790112101012İşlenmemiş elektrolitik olmayan külçe çinko; %99, 95 =<ağırlık <% 99, 99
23790112109000Diğer işlenmemiş alaşımsız çinko; %99, 95 = <ağırlık <% 99, 99
24790112301000Külçe çinko; %98, 5 = <ağırlık <% 99, 95
25790120000000Çinko alaşımları
26820770370012Metal işlemeye mahsus makinaların frezelemeye mahsus elmastan veya aglomere edilmiş elmastan iş gören kısımları
27820810000000Metal işleyen mekanik makine ve cihazlar için bıçaklar ve kesici ağızlar
28830120000000Nakil vasıtalarında kullanılan türden kilitler
29841320009000Diğer yerlerde elle kullanılan sıvı pompalar
30841330209000Diğer yerlerde kullanılan içten yanmalı motorlar için enjeksiyon pompaları
31841370519000Diğer yerlerde kullanılan tek kademeli, çarkı tek girişli, yekpare gövdeli,radyal akışlı pompa; çıkış ağzı çapı>15 mm.
32841370759000Diğer yerlerde kullanılan çok kademeli,radyal akışlı pompalar; çıkış ağzı çapı>15 mm.
33841410259000Diğer yerlerde kullanılan döner pistonlu, kayar kanatlı döner, moleküler ve ruts tipi pompa
34841430209000Diğer yerlerde kullanılan soğutma cihazları için kompresör; gücü =<0, 4 kW
35841430819000Diğer yerler için soğutma cihazlarında kullanılan hermatik/yarı hermetik kompresör; gücü > 0, 4 kW
36841459259000Diğer yerlerde kullanılan eksenel (aksiyal) fanlar
37841459359000Diğer yerlerde kullanılan santrifüjlü fanlar
38841480119000Diğer yerlerde kullanılan tek kademeli turbo kompresör
39841480199000Diğer yerlerde kullanılan çok kademeli turbo kompresör
40841480229000Diğer yerlerde kullanılan pistonlu kompresör; monometre basıncı =<15 bar, debisi =< 60 m3/h
41841510900011Klima; pencere/duvar/tavan/zemine sabitlenecek, tek bir gövde, ayrı elemanlı(split-sistem), değişken debili (VRF)
42841582009000Diğer yerler için soğutma üniteli klimalar
43841590009002Klima cihazı split sistemlerinin dış üniteleri (değişken debili (VRF)) (sivil hava taşıtlarında kullanılanlar HARİÇ)
44841590009012Split sistemlerin iç üniteleri (klima cihazlarının) (sivil hava taşıtlarında kullanılanlar hariç)
45841590009019Klima cihazlarının diğer aksam ve parçalar (sivil hava taşıtlarında kullanılanlar hariç)
46841780300000Seramik ürünlerin fırınlanmasına mahsus fırınlar ve ocaklar; elektriksiz
47841869001000Kondenserleri ısı değiştiricisi fonksiyonu gören kompresörlü üniteler
48841932000000Ağaç, kağıt hamuru, kağıt/kartonlar için kurutucular
49841950800000Isı değiştiricilerin (eşanjörler) diğerleri
50841960000000Hava/diğer gazları sıvılaştırmaya mahsus makineler
51841981200011Kahve ve diğer sıcak içecekleri yapmaya mahsus perkolatör ve diğer elektrikli cihazlar
52841989989019Isı değişikliği yoluyla maddelerin işlenmesi için diğer makine, tesis ve cihazlar
53842129800011Sıvıların filtre edilmesine veya arıtılmasına mahsus diyalizörler
54842139851000Gazların filtre edilmesi veya arıtılmasına mahsus diğer makine ve cihazlar; sivil hava taşıtları için
55842139859000Gazların filtre edilmesi veya arıtılmasına mahsus diğer makine ve cihazlar
56842199900019Santrifüjler ile sıvıların/gazların fiItre edilmesine/arıtılmasına mahsus makina ve cihazlarin diğer aksam ve parçaları
57842230000000Şişe, kutu, çuval vb. doldurma, kapama, mühürleme, etiketleme, kapsülleme, içecekleri gazlandırma makineleri
58842240000000Diğer paketleme veya ambalajlama makinaları (ısı ile büzerek ambalajlamaya mahsus makinalar dahil)
59842290900011Diğer paketleme/ambalajlama makinelerine ait aksam ve parçalar
60842641009000Lastik tekerlekli kendinden hareketli diğer makine ve cihazlar
61842710100000Elektrik motorlu kendinden hareketli forklift ve diğer yük arabaları; kaldırma yüksekliği=>1 m.
62842710900000Elektrik motorlu kendinden hareketli forklift ve diğer yük arabaları; kaldırma yüksekliği<1 m.
63842720190000Kendinden hareketli diğer forklift ve yük arabaları; kaldırma yükseklik=>1 m.
64842839909000Diğer kullanımlar için diğer sürekli hareketli diğer elevatör ve konveyörler
65842840000000Yürüyen merdiven ve yürüyen platformlar
66842860000000Teleferikler, telesiyejler ve teleskiler; fünikülerler için çekiş mekanizmaları
67842890710000Zirai traktörlere takılmak için özel imal edilmiş yükleyici
68842890909000Sivil hava taşıtlarında kullanılmayan diğer kaldırma vb.makina ve cihazlar
69842930000000Skreyperler
70842952100000Kulesi 360 derece dönebilen ekskavatörler
71843351000021Biçer döverler; kendinden hareketli, biçme ağzı genişliği 2 m’yi geçen
72843359110000Kendinden hareketli silaj makineleri
73843359850011Pamuk hasat makinaları; kendinden hareketli
74843360000011Meyve ve sebzeleri ağırlık ve büyüklüklerine göre ayıran makine ve cihazlar
75843920000000Kağıt/karton imaline mahsus makine ve cihazlar
76844110709000Kağıt kesme makinaları; fotoğrafçılık duşında kullanılanlar
77844140000000Kağıt hamuru, kağıt/kartondan kalıpla eşya imaline mahsus makineler
78844180000019Kağıt hamuru, kağıt, karton işleyen diğer makine ve cihazlar
79844399100000Baskı makinasının birleştirilmiş elektronik aksam, parçası
80844399909000Diğer maddeler üzerine baskı yapan makinanın diğer maddelerden aksam, parçası
81844400100000Dokumalık, sentetik/suni lif ekstrüzyonu için makine ve cihazlar
82844400900000Dokumalık maddeler için tekstüre, çekme, kesme makine ve cihazları
83844511000000Dokumalık elyafın hazırlanması için karde makineleri (tarak makineleri)
84844512000000Dokumalık elyafın hazırlanması için tarama makineleri (penyöz)
85844513000000Şerit halindeki lifleri uzatan, büken ve iplik taslağı haline getiren makineler
86844519009019Dokumaya elverişli elyafın hazırlanmasına mahsus diğer makineler
87844520000011Open – end eğirme makinaları
88844520000012Ring eğirme makineleri
89844520000019Dokumaya elverişli lifleri eğirmeye mahsus diğer makineler
90844530000000Dokumaya elverişli lifleri katlama veya bükmeye mahsus makinalar
91844540000019Dokumaya elverişli lifleri bobinleme ve çilelemeye mahsus diğer makineler
92844621000000Dokuma makinesi (tezgahlar); motorlu, mekikli, kumaş genişliği>30cm.
93844630000000Dokuma makineleri (tezgahlar); mekiksiz, kumaş genişliği> 30 cm.
94844711000012Sanayi tipi yuvarlak (dairevi) örgü makinaları; silindir çapı<=165mm
95844712000012Sanayi tipi yuvarlak (dairevi) örgü makinaları; silindir çapı>165mm
96844720200012Sanayi tipi düz örgü makineleri
97844720800000Diğer çözgülü örgü makineleri
98844790000011İşleme makineleri
99844790000019İplik ,tül,dantela,file,püskül,ponpon imaline mahsus diğer makina ve cihazlar
100844851900011Örgü makinelerine ait iğneler
101844859000019Örgü, dikiş, trikotaj makinelerinde kullanılan diğer aksam; parçalar
102844900001000Şekilli/parça halinde keçe/dokunmamış mens.imal, finisaj makineleri, keçeden şapka imaline mahsus mak., şapka kalıpları
103845210190000Ev tipi dikiş makineleri,sadece düz dikiş yapan motorlu, motorsuz ve başları; diğerleri
104845221000000Otomatik üniteli dikiş makineleri
105845229000000Diğer dikiş makineleri
106845521000012Bandaj ve vagon tekerleklerine mahsus hadde makineleri(Sıcak ve kombine haldeki sıcak ve soğuk hadde)
107845522000000Soğuk hadde makineleri
108845710900000Metal işlemeye mahsus diğer işleme merkezleri
109845730100000Nümerik kontrollü çok istasyonlu transfer tezgahları
110845811200000Nümerik kontrollü yatay tornalama merkezleri
111845811800019Nümerik kontrollü, metal işlemeye mahsus yatay diğer metal işleyen torna tezgahları
112845891800000Nümerik kontrollü diğer torna tezgahları
113846210100019Nümerik kontrollü kalıpta dövme tezgahları ve çekiçleri
11484669360000084.56 ila 84.61 pozisyonlarındaki diğer makinalara ait aksam, parça ve aksesuar
115846729200000Harici bir güç kaynağı olmaksızın çalışabilen kendinden elektrik motorlu diğer el aletleri
116846729510000Elle kullanılan köşe taşlayıcılar (Kendinden elektrik motorlu)
117846729850000Harici bir güç kaynağı ile çalışan kendinden elektrik motorlu diğer el aletleri
118846781000000Zincirli testereler
119847710000000Enjeksiyon makinaları; kauçuk/plastik eşya işlemeye veya imaline mahsus
120847910000019Bayındırlık, inşaat vb. işlerde kullanılan diğer makine ve cihazlar
121847930900000Ağaç/mantar işlemeye mahsus diğer makine ve cihazlar
122847982000000Karıştırma, yoğurma, kırma, öğütme, homojenleştirme vb. makineleri
123847989300000Hidrolik maden direkleri (hareketli)
124848041000000Metaller/metal karbürler için enjeksiyon/basınçlı döküm kalıpları
125848071000000Kauçuk/plastik maddeler için enjeksiyon/basınçlı döküm kalıpları
126848120900000Pnömatik güç transmisyon kontrol valfları
127848180400000Pnömatik tekerlek ve iç lastik için valflar
128848180630000Çelikten sürgülü valflar
129848180730000Çelikten globe (stop) valflar
130848180790000Diğer maddelerden globe (stop) valflar
131848180870000Diyafram valflar
132848180990019Borular, kazanlar, tanklar, depolar vb diğer kaplar için diğer musluklar, valfler (vanalar) ve benzeri cihazlar
133848210100012Bilyeli rulmanlar; 9mm<en büyük dış çap =<30 mm.
134848210900012Bilyeli rulmanlar; 52mm<en büyük dış çap= <100 mm.
135848220000000Konik makaralı rulmanlar (konik bilezik ve makara grupları dahil)
136848230000000Fıçı makaralı rulmanlar
137848240000000İğneli rulmanlar
138848250000000Silindirik makaralı rulmanlar
139848280000000Kombine haldeki bilyeli ve konik makaralı diğer rulmanlar
140848330809000Diğer kullanım için mil yatakları
141848340519012Diğer kullanım için otomatik kumandalı dişli kutular
142848350800012Kasnaklar; diğer maddelerden
143848390899019Diğer metallerden dişli çarklar, zincir dişliler ve diğer transmisyon elemanları (diğer kullanım için)
144848620000000Yarı iletken tertibatın veya elektronik entegre devrelerin imaline mahsus makine ve cihazlar
145852351900000Sesleri ve diğer fenomenleri kaydetmeye mahsus yarı iletken katı hal kalıcı depolama aygıtları; kayıt yapılmış
146930120000000Roket fırlatıcı, alev-alıcı, el bombası atıcıları; torpil tüpleri
147930630101000Harp silahlarının (hafif makineli tabancalar) ait aksam, parça
148930630300000Harp silahlarına ait olan diğer mühimmat
149930690100000Harp silahlara ait mermiler ve mühimmat

 

Yenilikçi Teknoloji Alanlarına Göre Ürünler

Servo Teknolojileri
Lineer servo motor
Seri/paralel elastik eyleyiciler
Değişken esnekliğe sahip eyleyiciler
Akım tabanlı kuvvet kontrolüne yönelik eyleyiciler
Doğadan esinlenen (bio-inspired) eyleyiciler
Yüksek hassasiyete, yüksek verimliliğe sahip servo eyleyiciler
Robotik ve Otomasyon Sistem Bileşenleri
Veri toplama kartı
Gerçek zamanlı işletim sistemi
Kablo tahrikli sistemler
Ortam şartlarına uyumlu hassas/güçlü/esnek/eksik tahrikli tutucular (pnömatik, servo, hidrolik)
Eklemeli İmalat Makineleri
Çeşitli kullanım alanlarına ve sektörlere yönelik üç boyutlu yazıcılar (sağlık sektörü hariç)
Hibrit imalat sistemleri
Mikro dövme tabanlı eklemeli sistemler
Mikro-nano boyutlarda eklemeli imalat sistemleri
Elektronik devre sistemlerinin eklemeli imalatı
Metal toz püskürtme yöntemiyle çalışan eklemeli imalat makineleri (minimum 800 x 800 mm hacminde üretim kapasitesinde parça üretebilmesi)
Entegre toz püskürtme ve lazer ergitme tabanlı eklemeli imalat sistemleri
Elektron ışın tabancası ve odaklama sistemi
Aynı anda birden fazla malzemeyi kullanarak serim yapabilen sistemler
10-50 mikron boyutlarında toz ve 20-40 mikron katman kalınlıklarında toz serme sistemleri
Toz serme sisteminde kullanılan dinamik odaklama özellikli galvo optik tarama sistemi
Kompozit malzeme kullanarak eklemeli üretim yapan sistemler
Toz geri dönüşüm ve filtreleme sistemleri
Otonom/Yarı Otonom Endüstriyel ve Hizmet Robotları
Ulaştırma altyapılarında insanların, eşyaların veya ticari ürünlerin taşınmasına yönelik yarı otonom veya otonom robotlar ve robotik sistemler
Gıda sektöründe, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak zararlı, bozulmuş, son tüketim tarihi geçmiş ve benzeri gıdaları tespit edebilen yarı otonom veya otonom robotlar ve robotik sistemler
Gıda hijyeni sağlamaya yönelik başta et ürünleri olmak üzere robotik kesim teknolojileri
Dikey tarım uygulamalarına yönelik otomasyon sistemleri
Tarımsal sistemlerde ilaçlama, gübreleme, sulama, gibi örtü altı üretimlerle hasat, çapalama, ayıklama, ekim ve benzeri süreçlerde kullanılmak üzere yarı otonom veya otonom robotlar ve robotik sistemler
Diğer sektörlerde üretim sürecini kolaylaştıran, insan gücünü tamamlayan, riskleri ve maliyeti azaltan yarı otonom veya otonom robotlar ve robotik sistemler

Ürün Listesini doküman olarak indirmek için tıklayınız.


Kaynaklar:

http://www.hamle.gov.tr/Home/CagriPlani

https://hamle.gov.tr/Home/HaberDetay/20

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ÜRETİMDE YAPISAL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI Tanıtım ve Bilgilendirme Sunumu

Haber Gözcüsü

Yorumla

Yorum yazmak için buraya tıklayın...