Tarih

Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu

Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu

10-12 Nisan 2017 

Bildiri özeti göndermiş olan katılımcılara, kabul edilmiş bildirilerle ilgili duyuru katılımcıların mail adreslerine göndeilecektir.

 


Devam eden kazılar sonrasında ortaya çıkartılmasıyla Hitit, Frig, Kimmer, Lidya, Pers, Pontus, Roma ve Bizans dönemlerindeki medeniyetlere ışık tutacağı bir gerçektir. Şehir, Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemleri için de sahip olduğu mirası ile bir kültür merkezi olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Osmanlı Devleti döneminde yetiştirdiği Taşköprülüzadeler ve diğerleri gibi tarihi şahsiyetleriyle dikkat çekmektedir.Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksekokulu ve Taşköprü Belediyesi tarafından, 10-12 Nisan 2017 tarihleri arasında 30.Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu düzenlenecektir.Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksekokulu ve Taşköprü Belediyesi tarafından, 10-12 Nisan 2017  tarihleri arasında 30.Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu düzenlenecektir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Taşköprü, adını şehrin girişinde Gökırmak üzerindeki ecdat yadigârı taş köprüden almaktadır.Şehir, antik çağlara kadar uzanan zengin ve köklü bir tarihe sahiptir. Şehrin Zımbıllı Tepe adıyla bilinen yerinde İzmir-Efes ve Gaziantep-Zeugma’nın bir benzeri olarak bilinen Roma dönemine ait Pafloganya eyaletinin merkezi kabul edilen Pompeiopolis antik şehri bulunmaktadır.

Taşköprü’de yetişen, “Beyaz Altın” olarak kabul edilen, kendine has aroma ve tadı ile bilinen sarımsak, halkın geçimini sağladığı önemli tarım ürünlerinin başında gelmektedir. Sarımsak başkenti kabul edilmesi ile de şehir, yetişen bu ürün, coğrafi işaret belgesi ile de tescillenmiş bulunmaktadır. Bu ürünün yanı sıra, şeker pancarı ekiminin de yoğun yapıldığı ilçede tarım önemli bir geçim kaynağıdır. Aynı zamanda ormancılık faaliyetleri açısından da zengin bir konuma sahiptir.

Bu sempozyumda Taşköprü ve Pompeiopolis Antik Kenti ile ilgili her türlü tarihi, askerî, idarî, siyasî, sosyo – kültürel, coğrafi, tarım, hayvancılık, sağlık, endüstriyel, beşerî ve tabiî zenginliklerini bilimsel olarak tartışılmasına fırsat tanınması hedeflenmektedir. İlgili akademisyen ve araştırmacıların bir araya gelmesine vesile olacak bu sempozyumu, yeni bilimsel bilgi ve düşüncelerin üretilmesine katkı sağlaması, yeni bakış açıları sunması ümit edilmektedir.

Bildiri özetlerinin, araştırma konusunu, kapsamını, kullanılan kaynakları ve bilime katkısını gösterecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

Tebliğler, Türkçe (bütün lehçelerinde), Arapça, Farsça, İngilizce ve Rusça olarak sunulabilecektir. Sempozyuma Türkçenin dışında bir dille tebliğ verecek olan bilim adamlarının tebliğ metinlerinin varsa Türkçe çevirilerini, yoksa tebliğ özetlerini Sempozyum takviminde yer alan tarih aralığında sempozyum iletişim birimine göndermeleri gerekmektedir.

Sempozyuma tebliğ ile katılabilmek için “Sempozyum Takvimi”ne uygun olarak bildirilerin sempozyum iletişim birimine ulaştırmasını bekliyoruz. Bilim Kurulunca kabul edilen bildiri sahipleri, gelişmelerden ayrıca haberdar edilecektir.

Aşağıda, sempozyumda yer alması planlanan konu başlıkları sunulmuştur. Sempozyumun genel çerçevesine uyulması şartıyla, teklif edilecek farklı konular da değerlendirmeye alınacaktır.

 Bildiri Konuları:

  • Pompeiopolis ve Tarih
  • Tarım ve Hayvancılık
  • Kültürel Miras
  • Turizm
  • Eko Turizm
  • Coğrafya
  • Ormancılık ve Orman Ürünleri
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi
  • Enerji

SEMPOZYUM TAKVİMİ

 

Sempozyum ilanı

 

1 Kasım 2016

 

Bildiri özetlerinin son gönderme tarihi

 

16 Aralık 2016

 

Kabul edilen özetlerin bildirimi

 

30 Aralık 2016

 

Makalelerin gönderilmesinin sonu

 

1 Mart 2017

 

Kabul edilen makalelerin duyurusu

 

17 Mart 2017

 

Sempozyum programının ilanı

 

31 Mart 2017

 

Sempozyum

 

10-12 Nisan 2017

Haber Gözcüsü

Yorumla

Yorum yazmak için buraya tıklayın...